Prezentarea cursului

In cadrul acestui curs CCNA Routing & Switching veţi lua parte la o prezentare aplicativa cu privire la bazele rutarii, imbunatatirea unei retele, planificarea structurii de adresare, configurarea dispozitivelor de retea, depanarea, serviciile ISP. Totodata vă veţi familiariza cu serverele care furnizeaza servicii de e-mail, spatiu Web si vei avea ocazia sa te pregatesti pentru examenul de certificare CCNA.

Cursul asigura desfasurarea teoretica si practica a suportului de curs CCNA Routing & Switching (CCNA 1 – 4), ceea ce inseamna ca la sfarsitul acestuia veţi dobandi cunostintele si informatiile necesare pentru inceperea unei cariere in calitate de Administrator de retea.

Noua curriculă CCNA Routing & Switching îi pregătește pe studenți pentru oportunități de carieră de tip entry-level, de continuare a educației și pentru certificări Cisco CCENT și CCNA recunoscute internațional.

CCNA Routing & Switching cuprinde patru cursuri care împreună alcătuiesc volumul de materie recomandat și sprijină tranziția instructorilor și studenților CCNA Exploration către noua curriculă CCNA Routing & Switching. Nu este nevoie de niciun curs de tranziție pentru instructorii și studenții CCNA Discovery.

Cui i se adresează?

Acest curs se adresează acelor persoane  ce posedă cunostinte fundamentale de utilizare a calculatorului şi care işi doresc sa dobândească aptitudinile şi competenţele necesare unei cariere în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Competenţe dobândite

Studenţii care finalizează cursul CCNA vor fi capabili:

 •      Să creeze un sistem de calculator personal, incluzând sistemul de operare, plăcile de expansiune şi dispozitivele periferice.
 •      Să planifice si sa instaleze o retea la domiciliu sau o retea pentru o afacere mica si sa o conecteze la Internet.
 •      Să verifice si sa depaneze conectivitatea la retea si la Internet.
 •      Să partajeze resurse precum fisiere si imprimante intre mai multe calculatoare.
 •      Să recunoasca si sa atenueze amenintarile cu privire la securitatea unei retele de domiciliu.
 •      Să configureze si sa verifice aplicatii de Internet frecvent intalnite.
 •      Să configureze servicii IP de baza folosind interfata grafica.

 

Certificări recunoscute la nivel internațional

curs ccnaCurriculumul CCNA Routing & Switching pregătește studenții pentru două examene diferite de certificare Cisco.

După terminarea primelor două module CCNA Routing & Switching: Introduction to Networking și Essentials, studentul are posibilitatea de a susține examenul de certificare CCENT (100-101 ICND1) pentru tehnicieni de rețea. CCENT certifică abilitățile practice necesare pentru poziții de tip entry-level în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. În plus, această certificare demonstrează aptitudinea și competenţa unui student de a lucra într-un mediu care dispune de echipamente și software de rețea Cisco.

Certificarea CCENT este un prim pas opțional spre obținerea certificării standard în industrie: certificarea Cisco CCNA, pentru o carieră în domeniul rețelisticii. După obținerea certificării 640-822 ICND1 și urmarea ultimelor două semestre, se poate susține examenul 200-101 ICND2 pentru obținerea certificării CCNA.

Certificarea CCNA poate fi obținută și în cadrul unui singur examen de certificare (după terminarea celor patru module): 200-120 CCNA.

Abilități de secol 21

Acest curs CCNA Routing & Switching integrează abilitățile practice în curriculumul tehnic pentru a crea o experiență de învățare ce va fi încununată cu succes în viitoare eforturi educaționale, antreprenoriale și profesionale.

În plus, față de învățarea fundamentelor proiectării, construirii și controlării rețelelor, studenții dezvoltă aptitudini de rezolvare a problemelor, o gândire analitică, abilități de lucru în echipă, de negociere și antreprenoriale. Aceste competențe îi vor ajuta să reușească pe piața muncii globale a secolului 21.

Cariere

Cursul îi ajută pe studenți să-și dezvolte cunoștințe și aptitudini de rețelistică ce depășesc cerințele minime pentru certificarea internațională CCNA Routing & Switching și pune accent pe experiența practică în vederea obținerii unor cariere în IT și rețelistică, precum:

 •      Administrator de rețea
 •      Inginer de sistem
 •      Instalator de rețele
 •      Tehnician de rețea
 •      Tehnician help-desk